Muutostöissä-kampanja haluaa avata silmät kulttuurisesti moninaisen työelämän mahdollisuuksille

Jos työyhteisöön rekrytään ulkomaalaistaustainen, muuttuuko koko työyhteisön kieli? Onko kansainvälisten osaajien rekrytointi vain pakollinen paha ja lisäkulu vai voisiko sillä olla positiivisia vaikutuksia jopa yrityksen kilpailukyvylle? Miten kulttuurisesti moninaista työyhteisöä johdetaan ja haastavia tilanteita voidaan ratkoa?

Muutostöissä-podcast haluaa madaltaa työnantajien kynnystä ulkomaalaistaustaisen rekrytointiin. 5-osaisen podcastin ensimmäinen jakso julkaistaan 9.10. Jaksoissa keskustellaan avoimesti ennakkoluuloista ja ehdollistumista sekä tarjotaan konkreettisia vinkkejä ja esimerkkejä siitä, miten kulttuurinen moninaisuus vaikuttaa yrityksen kilpailukykyyn, tuloksellisuuteen ja työyhteisöön.

Podcastin vieraina kuullaan eri alojen asiatuntijoita, yrittäjiä, yrityspäättäjiä ja työntekijöitä. Vieraina mm. Startup Refugeesin toimitusjohtaja Aicha Manai, Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Katri Viippola, ravintoloitsija ja mediapersoona Henri Alén, stand-up-koomikko ja K-kauppias Ali Jahangiri, DEI-konsultti ja yritysjohdon valmentaja Pia Kähärä, tutkija Shadia Rask, menestyneen hoiva-alan yrityksen, Hoiwan, perustaja ja toimitusjohtaja Fadumo Ali sekä yksi monikulttuurisia ja monirotuisia suomalaisia edustavan Mixed Finns yhteisön perustajista Alice Jäske. Lisäksi somekampanjassa ovat mukana Esko Eerikäinen, Julia Thurén, Jasmin Hamid, Khaled Azizi, Camilla Tuominen ja Kamilla Sultanova.

Podcastin juontajana toimii PING Helsingin yhteiskunnallisen vaikuttajamarkkinoinnin asiantuntija, kosovolaistaustainen Saranda Dedolli. Kampanjan suunnittelusta ja tuottamisesta vastaa yhteiskunnalliseen vaikuttajamarkkinointiin ja sosiaaliseen mediaan erikoistunut asiantuntijatoimisto PING Helsinki.


Muutostöissä-podcastissa rohkeaa ja rohkaisevaa keskustelua monimuotoisesta työelämästä

Liian moni ulkomaalaistaustainen kokee työllistymisen Suomessa vaikeaksi, ja Suomen vetovoima on laskenut kansainvälisten osaajien silmissä. Vielä viime vuonna Suomi sijoittui maassamme asuvien ulkomaalaisten näkemyksiä mittaavassa Expat Insider -tutkimuksessa sijalle 16, mutta tänä vuonna sijoitus oli 51.

Asenneilmapiirimuutosta tulee vauhdittaa sekä Suomen kilpailu- ja toimintakyvyn että yhdenvertaisuuden takaamiseksi. Tarve yhteiselle keskustelulle ja asennemuutoksen aikaansaamiselle on ilmeinen, sillä jopa 40 prosenttia ulkomaalaistaustaisista on kokenut syrjintää suomalaisessa työelämässä.

Muutostöissä-kampanja sai alkunsa syksyllä 2023, jolloin puhuteltiin laajasti koko työelämää. Lisätietoa Muutostöissä 2023 -kampanjasta ja sen tuloksista. Muutostöissä 2024 -kampanjan tavoitteena on puhutella erityisesti työnantajia. Kampanjan avulla halutaan vahvistaa myönteistä mielikuvaa ja tietoisuutta kulttuurisesti monimuotoisista työyhteistä ja sitä kautta madaltaa kynnystä palkata ulkomaalaistaustainen työntekijä. Podcastissa ja somekampanjassa mukana olevien kiinnostavien henkilöiden avulla haetaan huomiota tärkeälle aiheelle sekä herätetään keskustelua niin somessa kuin perinteisessä mediassa.

Muutostöissä-podcastin ja sen ympärille rakentuvan somekampanjan pääyhteistyökumppanina toimii Seure, ja muita kumppaneita ovat Ammattiliitto Pro, Keski-Uudenmaan Koulutuskuntayhtymä Keuda, Aalto-yliopiston Kielibuusti-hanke sekä Espoon, Helsingin, Oulun, Tampereen, Turun ja Vantaan kaupungit.

Lisätietoja ja kampanjan materiaalit löytyvät Muutostöissä-kampanjan verkkosivuilta muutostoissa.fi sekä Instagram-tililtä @muutostoissa.

Podcast-jaksoja on 5 ja ne julkaistaan kerran viikossa 9.10. alkaen joka keskiviikko. Jaksot julkaistaan eri suoratoistopalveluissa ja YouTubessa. Lisäksi kampanja näkyy monikanavaisesti sosiaalisen median kanavilla, kuten Instagramissa, Facebookissa ja LinkedInissä.





.